Salta Granota! (Frogger)

Aquest és una variació de un dels clàssics arcades de plataformes, el Frogger de Konami, del que es poden trobar moltes versions per internet. En aquest cas, ens aprofitem d'altres objectes que circulen per la pantalla per poder arribar al nostre destí. La gracia del joc és què, amb una sola tecla, podem desenvolupar tota l'acció.

El Joc

Veure el joc a la web d'Scratch 


Com es fa? 



Què necessites?
Per aquest joc necessitem diversos personatges, que interaccionen entre ells: granota, nenúfars, mosques... Les interaccions definides són de diversos tipus:
  • Enviar missatges: ens permet definir crides a d'altres personatges molt fàcilment. En aquest joc, però, també fem crides que es responen pel mateix personatge.


  • Bloc vés a (personatge). Aquest bloc fa que un personatge es desplaci fins a la posició d'un altre. Si el col·loquen dins d'un per sempre, els dos personatges semblaran enganxats i es mouran junts, fins que algun altre esdeveniment o acció no digui el contrari. Convé destacar que els personatges s'enganxen pel centre. Podeu dir-li a cada vestit on és el centre amb el botó  Fixa el centre del vestit, dins de l'editor gràfic.
     

Comandament per so
Podem convertit fàcilment el Salta Granota en un joc comandat per veu, aprofitant el fet que només es controla amb una tecla. Un cop tenim el joc enllestit, podem afegir al bloc que controla el salt un operador de forma que la granota salti si es prem l'espai o si el volum del so supera un determinat nivell.


Quan tenim un joc en el que s'utilitza el micròfon, ens apareixerà un quadre de Adobe Flash Player, que ens demana permís per a utilitzar-lo. Hem de prémer el botó Allow.



Què més puc fer?
  • Crea una presentació del joc, on la granota expliqui les normes.
  • Afegeix efectes de so: per a les mosques, pel salt de la granota, quan la granota caigui a l'aigua...
  • Canvia el marcador de granotes per uns dibuixos on es vegin les granotes que encara tenim disponibles. 
  • Podem fer diferents nivells, canviant el número de mosques que ens hem de menjar, fent que les flors circulin més ràpides...
  • Crea un comptador de temps, de forma que si el joc no es supera en un determinat temps, la partida es perdi.
Un cop hagis acabat el joc, no t'oblidis de compartir-lo i afegir-lo a l'estudi de Frogger - CrearJocs. Allà pots veure altres exemples i comentar-los.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi m'agradaria fer un animal amb uns colors raros que salti en una mena de plataformes (diferents a les del joc de prova) i finalment es mengi una mena d'angelets o dimoniets.... suposo que encara em falta pensar-ho una mica....

Anònim ha dit...

Hola serà molt divertit, crear aquest joc espero que us agradi quan el haigi de fer. Faré que la granota tingui que passar per una caretera i tingui que trabesar sense tocar-los