El Drac atrapa a Sant Jordi

Ara que s'acosta Sant Jordi és un bon moment per dedicar una sessió a programar algun petit joc, aprofitant que a la galeria de personatges de l'Scratch n'hi ha alguns de ben xulos. En concret, aquest joc l'hem programat amb els alumnes de 2n de primària de l'escola.

El Joc


Com es fa?


Per tal que els sigui fàcil als alumnes replicar el programa inicial, hem deixat al projector la següent imatge, explicant que cada bloc ha d'anar a seu personatge corresponent.



Què més puc fer?

Un cop aconseguit el joc base, deixeu que ells mateixos experimentin: duplicar el drac, fer canvis al personatge quan sigui atrapat, afegir altre personatges al joc, afegir algun efecte de so o una música de fons...


Notes metodològiques

La principal dificultat que ens hem trobat en programar el joc és que els nens i les nenes entenguin que cada personatge té el seu programa diferent, ja que és el primer joc amb més d'un objecte que realitzem. Han d'entendre que  cada objecte obeeix al seu propi programa per separat. I això, tot i què pugui semblar evident, no és fàcil, ja que per ells el joc és un!

Nosaltres hem realitzat el joc amb alumnes de 2n, que ja han fet alguna que altra activitat amb Scratch. L'hem programat en una sessió d'una hora, en parelles, i ha estat tot un èxit!

L'heu provat? Com ha anat? Vinga, deixa el teu comentari!